Ευγενία Πασχαλίδη: Από τα καλλιστεία στη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε: 10/02/2019 - 22:15

Εδώ και κάποια 24ώρα, το όνομά της κάνει το γύρο του διαδικτύου και γίνεται θέμα συζήτησης, καθώς όλοι μιλούν για την πρώην εστεμμένη που κατάφερε να αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ. Η Ευγενία Πασχαλίδη, που τη δεκαετία του 90’ μάγευε με την εμφάνισή της, είναι η  νέα προϊσταμένη της διεύθυνσης newsroom, της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης. 
Η θέση αυτή, φυσικά, δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη, καθώς το πρώην μοντέλο δουλεύει για περισσότερες από δύο δεκαετίες στο χώρο της τηλεόρασης και μετρά αρκετά χρόνια στην ΕΡΤ. 

Λίγο μετά τη στέψη της, το1992.
Η ενασχόλησή της με τη μικρή οθόνη ξεκίνησε λίγο μετά τα καλλιστεία του 1992, όταν και η 20χρονη τότε Ευγενία είχε στεφθεί Μις Ελλάς χάνοντας τον τίτλο της Σταρ Ελλάς από τη Μαρίνα Τσιντικίδου. Ο δρόμος την οδήγησε στον «Πρωινό Καφέ» του Ant1, ενώ αργότερα και για αρκετά χρόνια ανέλαβε την παρουσίαση του καιρού στο κανάλι του Αμαρουσίου, καθώς ήταν σύνηθες μοντέλα να βρίσκονται στο εν λόγω πόστο. 
 
Η αντικατάστασή της από την Ελένη Παπαϊωάννου έκανε την Ευγενία Πασχαλίδη να αναζητήσει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Πέρασε στο δημοσιογραφικό τομέα, άρχισε να εργάζεται σε περιοδικά και ραδιόφωνα, αλλά και πίσω από τις κάμερες στις ομάδες εκπομπών. 
Εδώ και αρκετά χρόνια ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, προτιμώντας να μην βγαίνει στο γυαλί, αλλά να περνά τον επαγγελματικό της χρόνο ψάχνοντας την είδηση και συντονίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου. 
Η προαναφερθείσα διαδρομή την έφερε στο σήμερα και στη θέση της διεύθυνσης ειδήσεων, κάνοντάς την παράλληλα ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών. 
Η προσωπική εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας
Όλα αυτά τα χρόνια, η Ευγενία Πασχαλίδη σπάνια δίνει συνεντεύξεις και βγαίνει on camera. Σε μία από αυτές τις ελάχιστες εμφανίσεις, το 2011 βρέθηκε καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη, όταν και αποκάλυψε πως από 14 ετών παλεύει με μια χρόνια πάθηση που έθεσε ακόμα και την ζωή της σε κίνδυνο. «Πάλευα για να είμαι ζωντανή και τώρα θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που πάσχουν», είπε στην εξομολόγησή της.
 
«Είχα πάρα πολλά προβλήματα και τα έχω αντιμετωπίσει όλα ένα ένα ξεχωριστά και τώρα θέλω να βοηθήσω... Από μωρό πάλευα με μια γενικευμένη αυτοανοσία, απλώς το Νοέμβριο του 2006 προέκυψε η μυασθένεια gravis, νευρολογική νόσος την οποία είχε και ο Ωνάσης… Είχα δυσκολίες στην αναπνοή, μετά παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια μου, είχα βλεφαρόπτωση και τα μάτια μου ήταν μόνιμα σαν νυσταγμένα. Πέρασα μια ολόκληρη περιπέτεια μέχρι να διαγνωσθεί η ασθένεια… Η νευρολόγος το διέγνωσε από το πρόσωπό μου, βλέποντας μόνο τα κλινικά συμπτώματα. Μου είπε κατευθείαν πως θα στείλει την εξέταση στο Παστέρ, μιας και μόνο εκεί γίνεται η διάγνωση της νόσου» έχει δηλώσει στο περιοδικό «Life&style». 
Δεν είναι, όμως, η μόνη φορά που είχε δώσει προσωπική μάχη. Πάλεψε για να φέρει στη ζωή και τους δύο γιους της.  «Δεν μου ήρθε τίποτα εύκολο στη ζωή μου. Και τα παιδιά μου ακόμα, τα γέννησα με μεγάλη δυσκολία. Γεννήθηκαν πρόωρα και μου δημιούργησαν πολύ σοβαρές επιπλοκές και οι δυο εγκυμοσύνες. Ο μεγάλος μου γιος  έμεινε 56 μέρες στην εντατική. “Να θεωρήσετε ότι δεν έχετε παιδί και θα τα ξαναπούμε σε 20 μέρες αν επιζήσει”, μου είχε πει τότε ο διευθυντής του μαιευτηρίου», έχει επίσης αναφέρει.